вторник, 21 ноября 2023 г.

Горизонтальне буріння рятує працівників із завалу.

Робітники, які будували тунель Силк'яра, опинилися в пастці, коли частина його обрушилася через зсув поряд в неділю, 12 листопада 2023р.

В даний час в тунелі Сілкіара в м.Уттаракханд(Індія) проводиться рятувальна операція зі звільнення 41 робітника, які опинились всередині тунелю після зсуву ґрунту.

Уламки перекрили подачу кисню робітникам. Влада заявила, що чоловіки опинилися в пастці приблизно за 200 метрів усередині тунелю, але ніхто не постраждав.

ТУНЕЛЬ

Тунель у районі Уттаркаші є частиною амбітного проекту автомагістралі вартістю 1,5 мільярда доларів США, за допомогою якого федеральний уряд сподівається покращити сполучення з популярними місцями паломництва у регіоні Уттаракханд. Це гірський штат, де знаходиться кілька гімалайських вершин і льодовиків, тут знаходяться одні з найсвященніших місць для індуїстів. 

Тунель довжиною 4,5 кілометра призначений для забезпечення всепогодного зв'язку з Ямунотрі, одним з чотирьох найбільш шанованих місць паломництва індуїстів в Гімалаях.

Рятувальники у перші години після обвалення у тунелі.

Будівництво тунелю було схвалено федеральним урядом у 2018 році.

Експерти-екологи розкритикували роботу. “Щоб побудувати тунель у районі, дуже близькому до крихких Гімалаїв, владі слід провести деякі геологічні дослідження”, – сказав він. Індуїстський геолог Навін Джуял. "Крихкість цього місця мала попередити владу", - додав він.

Хто в пастці? Більшість робітників, що опинилися в тунелі, іммігранти з північних та східних штатів Індії.

ЯК ВИЖИВАЮТЬ РОБОЧІ У ТУННЕЛІ?

За допомогою горизонтального буріння було прокладено дві труби діаметром шість дюймів, що тепер служать для подачі води, кисню, їжі (нут, горіхи, мигдаль, повітряний рис) і ліків.

"Ця їжа забезпечує їх достатньою кількістю калорій і може допомогти їм на строк до дев'яти днів", - сказав головний лікар району Уттаркаші. Прем Похріял, лікар, розмовляючи з робітниками, які опинилися в пастці, повідомив Reuters, що тепер їм даватимуть гарячу їжу, включаючи рис, сочевицю, соєві боби і горох.

"Сьогодні вони запросили жувальні пігулки вітаміну С, і їм їх надали", - сказав Похріял. «Поки що всі здаються здоровими».


ЯКИЙ ПЛАН ПОРЯТУНКУ?

План складається з бажання просвердлити завали, щоб звільнити місце для труби, яку чоловіки можуть використовувати, щоб вибратися з тунелю.

Військовий літак перевіз у трьох частинах нову техніку – потужну горизонтальну бурову установку на місці аварії. Влада повідомила, що ще одну машину буде перекинуто повітрям цієї суботи з центральноіндійського штату Мадх'я-Прадеш як резервну, щоб рятувальна операція могла продовжуватися безперебійно.

Робітники мають просвердлити прохід достатньої ширини, щоб умістити металеву трубу діаметром 900 міліметрів, через яку зможуть пройти впіймані в пастку люди.

Крім горизонтального буріння, рятувальники вивчають п'ять нових планів виведення робітників, включаючи вертикальне буріння з вершини гори.

Почитайте другие похожие по тематике статьи



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...